I un ‘jamón’!

Ara que m’havia pres el gust de menjar-me un coc amb pernil del bo, d’aquell que no és de súper, i he hagut d’obrir el diari per la pàgina de l’OMS. «La carn premsada és cancerígena», torna a dir el titular i, de cop, m’han revingut tots els mals, com un hipocondríac qualsevol. Jo, que de petit devorava Chapelas, Bonis, Tigretons i Búlgaros, que m’encanten el fuet i l’entrecot al rocafort, dec estar ben podrit per dintre. I mira que m’han avisat aquesta gent que tant sembla preocupar-se per la meva salut. Em van alarmar amb el mal de les vaques boges i, encara que tot d’una vaig deixar la vedella, ara no en perdon una. També em van escandalitzar amb la grip aviària, i mai no he deixat de provar el pollastre. I em van advertir que hi havia mercuri al peix, però la dorada i el salmó al forn són boníssims amb ceba.
Així que ja em poden revenir ara amb açò de la carn premsada que ho he consultat a un metge i no hi ha por. Em donen tant plaer el pernil, les pilotetes amb salsa o la pasta a la carbonara amb bocinets de bacon que no em privaré de fer-ho. Total, també la fruita del súper l’han flitada vés a saber amb què i ningú no diu que no la pugui tastar.
Aquest estiu em començava a preocupar per la panxeta incipient que em sortia i va ser llegir que la cervesa no en fa, de panxa, i des de llavors no he deixat de beure quintos ni mitjanes els dissabtes. El que no mata engreixa. I ara que som a punt d’estrenar hortal amb barbacoa tampoc la pens tenir d’adorn.
El més cancerígen de tot és no viure. O el tabac. O l’hamburguesa que l’agost vaig pagar ben cara a una terrassa, amb gust de plàstic i que em van servir sense formatge ni amanida. Ai, si fos turista i opinàs al Tripadvisor!
Avui matí m’he trobat dos bitllets de 5 euros al terra. Els duc premsadets a la butxaca, i estic tan poc acostumat a tenir aquesta sort que em fa por que duguin àntrax o alguna substància tòxica… Veig massa pel·lis. Millor aprofit l’hortal per sembrar tomàtigues i llegum i deix de menjar tanta carn. O només la compr ecològica. I em pos a fer ioga.
-Oooommm, ooommms…

Leave a Reply