Darwin i Ciutadella

Ciutadella és un municipi únic. L’únic on les úniques infraestructures noves dels darrers deu anys s’han fet malament: el Teatre des Born, que no es pot obrir; l’observatori astronòmic, que mai no s’ha obert; la dessaladora, que ni ha obert ni tan sols està connectada a la xarxa, i el nou port de 100 milions que va obrir sense passarel·les per embarcar el passatge, ni aire acondicionat a l’estació marítima, ni un tercer moll perquè hi puguin atracar creuers.
L’únic municipi, també, on hi ha una fundació cultural per gestionar dos recintes tancats i on no es pot programar cap espectacle (es Born i Can Saura), i on s’han fet múltiples estudis inútils per decidir la ubicació de l’estació de bus o construir estacades d’amarrada (duques de alba) per permetre creuers al dic.
«Una de les errades de la història és que la història es repeteix», deia Darwin, i la seva teoria evolutiva es fa ben present a Ciutadella. Passen els quatre anys de la legislatura sense haver fet allò que s’havia promès i els darrers mesos es presenta un projecte que el nou govern, després de les elecions, es carrega. Els doblers volen on ho tenen més clar i sentim a xerrar, com a consol, de fer nous estudis o de replantejar l’obra.
Tant és que en dos mandats diferents el plenari s’hagi pronunciat a favor de les famoses estacades, o que l’esquerra primer (2009 i 2011) i el PP després (2015) les hagin promogut al moll més proper a la costa del dic de Son Blanc. La mateixa administració que fa tres mesos ho veia bé, ara ho troba un disbarat, com si mai no se n’hagués analitzat la compatibilitat amb els vaixells de línia. S’ho treu de damunt i promet nous estudis, i n’encarrega també d’altres per decidir on posar l’estació de bus, sense tenir en compte que fa només dos anys que ja ha estudiat les cinc mateixes ubicacions que ara proposa. Com la connexió a la dessaladora, que tothom s’ha llevat de sobre anunciant una canalització inviable amb Maó.
Però l’Ajuntament mai no diu prou, ni recorda que tot ja està estudiat. I, així, ens tornen a enganar.
Em voldria equivocar, però ja m’he jugat una llagosta que en 2019 no hi haurà estacades d’amarrada, ni estació de bus. I Darwin tindrà raó. Ciutadella no evoluciona. La història sempre és la mateixa…

5 Responses to “Darwin i Ciutadella”

 1. manumenorca dice:

  … plas plas plas… aplauso. Es triste tener que aplaudir por atinar en todo, pero es así…

 2. bernadet dice:

  una subtil precisió: el problema evotliu no és Ciutadella sinó els mateixos ciutadellencs que bombetgen massa sang siciliana per les seves venes

 3. Diego dice:

  Tienes toda la razon y lo mas vergonzoso es que ahora tendremos 4 años ( NO ) a todo, lo que sea bueno para Menorca por parte de PSM

 4. josep Pons dice:

  Totalment d’acord, és penós i desesperant la situació politica, mediocre -semi-mafiosa, que ha patit aquest poble durant anys. Açò malauradament ja no te remei. Ara bé, hem de mirar el present i futur amb il·lusió i el poble, que ja no es deixa enganyar tan facilment és qui ha de decidir, hem d’exigir que es consulti al poble en questions importants, la democràcia guanyaria molt si els pobles fessin consultes, si fos participativa, no deixar-ho tot en mans de regidorets o batles amb més o menys preparació i capacitat intel·lectual. Si hi ha cinc opcions, exposem-les al poble amb pros i contres i que aquests, votin, si ens equivocam al menys sabrem que ho haurem fet noltros, no el regidoret o batle de turno.

Leave a Reply