La xarxa

Dimecres vaig ser dels tres darrers clients de Sa Xarxa, el bar que acaba de tancar a Ciutadella en ple agost perquè l’Ajuntament ha retirat a la força la terrassa que donava sentit al negoci. Una terrassa amb 24 anys d’història que mai no ha provocat ni una sola molèstia contrastada però que no ha estat autoritzada pel seu veí. Així d’absurda és aquesta normativa, que dóna a un sol ciutadà la darrera i única paraula per a decidir si un establiment que ni fa renou ni incompleix horaris pot o no funcionar.

Així que als seus propietaris ja no els hi queda més remei que o ‘comprar’ el permís del veí o confiar en una modificació de l’ordenança. Però no es pot fiar massa. Ja fa un any que es va descobrir la inadequació legal dels patis interiors i una trentena de bars encara no els poden emprar.

Després de patir durant quatre anys la ineficàcia més absoluta de l’anterior govern, el PSM s’havia convertit en el nou dipositari de la confiança ciutadana. Però ja fa una setmana i encara es reproven pel carrer les paraules de la batlessa. És com si Joana Gomila, una dona feinera i metòdica, hagués decebut part dels seus nous votants. I no ja només per l’herència enverinada de Sa Xarxa i la polèmica ordenança, sinó per la seva opinió sobre el dic.

Un port que ha costat 100 milions i s’ha construït també amb el seu suport no ha de rebre només els vaixells d’Alcúdia i Barcelona. Per eficiència, l’alcaldessa té el deure de treure-li més rendiment, sobretot quan les millores que proposa com alternativa als dos ducs d’alba que allargarien els molls no costen ni la meitat que la inversió a la que pretén renunciar. Un sense sentit quan Ciutadella atreu gairebé 4 de cada 5 passatgers que viatgen l’estiu a Menorca. Així com Maó no renuncia a les seves inversions (4 milions en 2016, inclosa una nova estació marítima), i fins i tot vol contractar un coordinador per a fer-hi un seguiment, Ciutadella tampoc no ho ha de deixar perdre ni un euro. Ens agradi o no, vivim del turisme. I mai una sola persona, un sol partit, hauria de decidir el que ens interessa a tots…

2 Responses to “La xarxa”

  1. TRACTOR dice:

    La prepotència dels propietaris de sa Xarxa ho ha precipitat tot cap avall. S’ho han jugat a tot o res. Han fet negoci d’una il·legalitat durant 24 anys. No es poden queixar. No et sembla correcte que el veïnat de façana colindant amb l’ocupació de via pública tenguin dret a veto? Vols dir? Idò, a mi em sembla una perfecció democràtica. Lo que no vulguis per a tu, a jo no m’ho has de dar!
    En quant a les declaracions de la batlessa Gomila sobre la inversió en el dic han estat desafortunades. S’han de realitzar les millores necessàries en aquest dic perquè hi puguin amarrar aquests barcos turístics, però, en contraprestació, l’ajuntament hauria d’eixigir la reposició de la posidònia a la badia que s’havia d’haver fet durant l’execució del dic i la partida econòmica contreta es va despistar. au, idò!

  2. Sa Planada dice:

    TRACTOR,estic amb tú.David,tú mostres què mai has viscut amb un bar de veí a ca teva.Noltres,a ca nostra,sí.Tota la vida,fins què em vaig anar de casa dels meus pares,vaig viure as costat de un bar,»del bar de tota Ciutadella»,ja saps.Un infern personal cada vegada què entrava i sortia.Cada vegada.Escrutada fins als ossos.Els meus quatre germans,igual.Mon pare i ma mare,igual.Ara hi ha el final de un carrer,el bar el van expropiar,com a noltres la nostra intimitat mentre hi va ésser.I mai tampoc es va constatar cap queixa»molestia contrastada» dius tú molt poéticament què no fos del meu pare.De enfora tot és altra cosa.Tú mai has tingut de veí un bar ni la seva terrassa,innocent,d´ella.¡Ja!

Leave a Reply