A bones hores…

Açò s’acaba. Avui vespre tancarà la passarel·la política de cada quatre anys i, amb ella, l’ofensiva de qui ha volgut aprofitar la campanya per a desprestigiar públicament l’adversari, ara que està exposat com mai a la mirada de tots. Com fan els palmeros anònims que els partits tenen a les xarxes socials. O la veïna que fa mesos que es resisteix a fer pública la denúncia que prepara contra un batle i que la pretenia difondre justament ara que ell es presenta a la reelecció. Ben educadament i sense posar en dubte allò que aquest càrrec hagi pogut fer, vaig convidar la senyora a asseure’ns a partir de dilluns. He procurat no prestar-me mai a jocs que puguin semblar interessats, i més en moments com aquest.
Tan desencertat -i repudiable, si es vol- em sembla que s’anunciï un nou Règim Especial (REB) el primer dia de campanya i un conveni sense validesa sobre S’Enclusa el darrer com que les oposicions prometin un cel impossible o els docents convoquin una vaga, per justificada que estigui, a només cinc dies. Tots han tingut quatre anys per a fer-ho.
Em decep massa la gent, i els col·lectius que critiquen absolutament tot el que prové de l’adversari i, després, són incapaços d’admetre quan allò mateix ho fa algú dels seus. Multiplicar càrrecs i col·locar a dit ho ha fet tothom que ha tocat poder: el PP, sobretot, però també el PSOE, i el PSM, i Els Verds. I algú d’EU. I si bé és cert que certs governs populars, com el de Balears, han estat caòtics, i negatius en moltes decisions per a la ciutadania, aquesta lliga de les eleccions no la guanya qui millor juga, sinó qui més aconsegueix fidelitzar al seu votant. Les llistes dels partits i les agrupacions d’electors estan plenes de gent nova, persones benintencionades i amb il·lusió i no tenim perquè dubtar d’elles. Perquè quan votam no sabem encara qui s’acabarà desviant del camí, i ens donarà maldecaps els propers quatre anys. Així que res millor que votar en coherència amb un mateix i sense esperar res. Que les eleccions, com el futbol, també són injustes…

2 Responses to “A bones hores…”

  1. Antoni Juaneda dice:

    Daviiiiiiiiid, per jo és un fet clar, objectiu i segurament demostrable, que qui ha creat càrrecs i ha colocat gent del seu entorn a dit a l’administració pública és l’esquerra. La dreta té pecats, com tothom, però en aquest cas no anam liders. Per altra banda, compartesc bona part de la teua reflexió – crítica, en el sentit que les campanyes electorals son molt previsibles, poc innovadores, conecten poc amb la gent, perquè és lo de sempre, Salut!

    • És cert, Toni. S’esquerra tradicionalment ha enxufat molt quan ha governat, i ha perdut amb açò part de la legitimitat per a poder criticar al PP quan també ho fa. Però amb Podemos controlant, no crec jo que hi hagi massa excessos aquesta vegada. Ara bé, sempre he defensat que un càrrec públic ha de tenir un sou digne que compensi sa seua dedicació. Es problema vé quan els càrrecs sempre són ocupats pels mateixos, i no sempre amb la preparació requerida. Ara que hi som, però, et tiraré una floreta que tens, ben merescuda. Possiblement te van nomenar director insular de l’Estat perquè reuníes els requisits de funcionari i per ser del PP, però puc afirmar que, tot i es teu mandat breu, mai més no hem tornat a tenir un delegat des Govern a Menorca amb tanta empenta, ganes i experiència. Els altres sempre m’han semblat figures decoratives…

Leave a Reply